Robotiikkaa

IMG_4275IMG_4285

Torstaina12.5. aamulla neljä oppilasta 4A-luokalta (Nea, Vilma, Jesse.S ja Riku) lähtivät Jaanan kanssa robotiikka koulutukseen. Kun olimme bussipysäkillä niin näimme, kun hirvi juoksi tien yli. Bussimatka meni nopeasti, koska meillä oli hauskaa.

Kun olimme Mediakeskuksessa, niin jätimme tavarat luokkaan ja menimme aamupalalle. 3B-luokan ope Mari tuli myös koulutukseen. Aamupalaksi oli sämpylää ja juotavaksi oli appelsiinimehua. Kun olimme syöneet, niin menimme luokkaan. Luokassa oli kaksi kouluttajaa ja heidän nimet olivat Anssi ja Anna. He kertoivat meille perusasiat ja me esittelimme itsemme. Koulutukseen oli tullut ainakin 8 eri kouluryhmää. Esittelyn jälkeen pääsimme rakentamaan omaa robottiamme. Olimme varmaan ensimmäiset, jotka pääsivät ohjelmoimaan robottiamme. Sisällä robotiikkaluokassa oli erilaisia ratoja. Me teimme yhden radoista. Ensin siinä radassa oli “pitkä” suora, sen jälkeen oli tiukka kulma, sen jälkeen oli lyhyt suora ja kukkaruukku mihin piti pysähtyä. Sitten yritimme tehdä yhtä neliötä, mutta emme oikein kerenneet tai osanneet.

Rakentelun jälkeen oli lounas. Ruokana oli ohrapuuroa ja kaalijauhelihakeittoa. Oli myös näkkileipää ja vaaleaa leipää. Erilaisinta siellä Luonnontiede lukion ruokalassa oli meidän mielestä se, että siellä oli myös tiski mistä pystyi ostamaan syötävää, karkkia ja juotavaa. Ruuan jälkeen kävimme ulkona puistossa happihyppelyllä. Olimme siellä hyvin vähän aikaa, koska meidän piti mennä takaisin sisälle ohjelmoimaan robottiamme. Ohjelmoimme tietokoneilla, vaikka omassa luokassa ohjelmoimme iPadeilla. Teimme robottiimme myös omat ohjelmamme. Lopuksi näytimme ne kaikille. Sitä ennen oli kuitenkin mehua, kahvia ja pullaa tarjolla.

Kotimatkalle lähdimme kahden jälkeen Jaanan kanssa, Mari jäi purkamaan robottia. Kun olimme kotimatkalla, niin menimme 57 bussilla Viikkiin ja siellä me kiipesimme rengasgorillan syliin. Kun menimme toiselle bussipysäkille, niin ensin leikimme voikukilla ja sitten bussi tuli. Bussin numero oli 77 ja se vei meidät koululle.

  • Robo-koulutus oli tosi kiva ja opin paljon lego-roboteista. Terveisin,  Jesse.
  • Robo-koulutus opetti tosi paljon ja siellä oli tosi hauskaa. Terveisin, Nea.
  • Robojen tekeminen oli hauskaa. Minua harmitti vähän että en saanut omaa taitorataani valmiiksi. Terveisin, Riku.
  • Robotiikka koulutuksessa oppi paljon uutta roboteista. Siellä oli kivaa ja jännittävää. Ruoka oli myös hyvää. Minun kaksi lempirobottia olivat Puppy ja Znap. Opin myös ohjelmoimaan robotteja paremmin kuin ennen.                                                                                                      Iloisin terveisin Vilma 🙂

IMG_4288IMG_4291 IMG_4292IMG_4271

Katso myös tämä:

https://youtu.be/Y183WaywKng

Kiitos Annalle, Anssille ja koulun ruokalalle mahtavasta ja herkullisesta päivästä.