Ekaluokan elämää

Ekaluokkalaiset ovat käyneet koulua jo yli sata päivää! Koulussamme on kaksi ekaluokkaa, joissa molemmissa on monta, innokasta oppijaa. Tässä hieman tunnelmia kuvien muodossa siitä, mitä teimme syksyllä.

Olemme tehneet yhteistyötä Vuorensyrjän palvelutalon kanssa. 1A:n oppilaat ovat vierailleet palvelutalon asukkaiden luona askartelemassa ja laulamassa. Yhteistyö on ollut antoisaa molemmin puolin!

Päiväämme rytmittää aina kuvallinen lukujärjestys. Silloin tällöin lukujärjestykseen yllättäen ilmestyy “juhlat”-kortti: silloin luvassa on jotain todella hauskaa tekemistä!

Matematiikassa käytämme paljon apuvälineitä laskemisessa. Yhteen- ja vähennyslaskut ovat paljon hauskempia ja helpompia, kun apuna on muovisia dinosauruksia!

Olemme tehneet paljon retkiä: olemme käyneet leikkipuistossa Suutarilassa, Aleksanterin teatterissa katsomassa Peter Pan-musikaalia, Kinopalatsissa leffassa ja  Helsingin yliopistolla Kumpulan kampuksella matematiikan laitoksella Origo-luokassa. Tässä kuvassa selvitämme sammakoiden arvoitusta: miten saamme liikutettua sammakot (eli oppilaat) toistensa yli?

Olemme myös harjoitelleet tietokoneen käyttöä: tässä kuvassa pelaamme 10Monkeys-matikkapeliä tietokoneilla.

Lisää tunnelmia ekaluokan elämästä tulossa blogiin myöhemmin!

Blogaajat: 1A:n opettaja Lotta ja reippaat 1A-luokan oppilaat