2A:n ilmiö: Ruoka

Marraskuun lopussa luokassamme opiskeltiin ilmiöopintoja. Ilmiön aiheena oli “Ruoka”.  Aluksi mietimme ryhmissä, mitä haluaisimme oppia ruoasta. Opettaja kirjoitti kysymykset ylös.

Ilmiö alkoi vierailulla Fallkullan kotieläintilalle, jossa tutustuimme kotieläimiin ja siihen, mitä tuotteita niistä saadaan. Näimme lehmiä, lampaita, vuohia, ankkoja, pupuja ja minipossuja.

Luokassa seuraavana päivänä tutkimme yhdessä älytaululla erään päiväkodin ruokapöytä-peliä. Siinä mietittiin, mistä ruoka on tullut lautaselle. Lisäksi opettelimme eläinten nimiä, pelasimme eläinmuistipelejä, ratkoimme palapelejä, joissa oli lihan ja maidon yms. reittejä ruokapöytään sekä yhdistimme oikeita tuotteita oikeisiin eläimiin. Seuraavalla tunnilla harjoittelimme Fallkullassa ja koulussa opittua Kahoot! -tietovisan avulla.

Käsityötunneilla aloitimme valmistamaan eläinkäsinukkeja.

Perjantaipäivän käytimme ruokailuun, lautasmalliin ja hyviin pöytätapohin perehtymiseen. Teimme ryhmissä ohjejulisteita ruokalan seinälle siitä, mitä on terveellinen ruoka, ja miksi käsienpesu on tärkeää sekä millainen on lautasmalli.

Haluaisimme vielä haastatella ruokalan henkilökuntaa siitä, miten kouluruoka tulee keittiöön.

2A:n bloggarit ja ope