9B:n retki ”NewCo:hon”

9B:n retki ”NewCo:hon”

Kävimme luokan kanssa nuorten yrityspalvelussa nimeltään ”NewCo” 5.4.2018. Koululta lähdimme kello kahdeksan ja suunnattiin bussipysäkille kohti Helsingin keskustaa. Ulkona oli tosi viileää, vähän jopa satoi vettä. Kun saavuimme paikalle, yrityksen palvelupäällikkö otti meidät kaikki ystävällisesti vastaan tarjoen limua ja keksejä. Käynnin tarkoituksena oli tutustua yrityksen perustamiseen ja ”NewCoon” tarjoamaan apuun, sekä esittää meidän PowerPoint- töitään mahdollisista ehkä tulevaisuuden yrityksistä.

Ennen tätä käyntiä valmistelimme esitykset 3-4 hengen ryhmissä. Meidän piti keksiä oma yritys ja siihen liittyviä asioita esim. hinnasto ja kulut. Palvelupäällikkö tutustui jokaiseen esitykseen huolellisesti, kertoi hyvät ja huonot puolet sekä pyysi oppilaita arvostelemaan kavereiden työt. Hän kertoi opettajille, kenen esitys oli paras. Luokan paras yrityksen esitys oli ”Elite G-trimmaamo” koirien trimmaus.

Yrityksestä lähtiessään otettiin muutama kuva luokan kanssa ja osa meidän luokan tytöistä kävi ostamassa mäkistä itselleen hampurilaisia.